KVINNER I NORSK LUFTFARTSHISTORIE

Hjem | Navn | Kvinner

Turi Widerø

Turi Widerøe
Foto: SAS Group

 

Dersom du er mann, når du og kona er ute og kjører bil, liker du best å sitte bak rattet selv - eller syns du det er helt likegyldig om det er du eller din kone som kjører?  Mange menn, som meg, vil nok måtte innrømme at de føler seg mest komfortable når de selv har "styringen" i bilen....  Tenk deg at du skal ut og fly som passasjer i et stort passasjerfly.  Før avgang kommer det en kvinnelig stemme over høytaleren og sier "Dette er kapteinen....".  Det går et lite støkk igjennom deg når du forstår at flyet du skal ut og fly med med har en kvinnelig kaptein! Kanskje tenker du, "oi, håper i det minste at 2P er en mann!"...  Det er flaut å innrømme det, men for mange av oss blir nok flygeryrket oppfattet som det ultimate "machoyrket", noe som bare menn egentlig bør drive med!  

Hvorfor er det slik? Det har kanskje mye med tradisjoner og vår oppdragelse å gjøre, hvordan flygeryrket blir framstilt i media, på kino osv.  Samtidig er det jo et ubestridelig faktum at flygeryrket er et av de yrkene med lavest kvinneandel.  Hvorfor, det er kanskje kvinner selv best i stand til å forklare?   Men statistikk viser jo at kvinner er bedre bilsjåfører enn menn...

Vi som er "flygærne" konstaterer i alle fall at det dessverre er svært få jenter blant oss!  Vi er derfor alltid glade over å få høre om jenter som deler vår flyinteresse - og kanskje til og med er blitt flygere (...jeg er ikke flyger...)!  Da jeg tenkte over dette tema, ble jeg veldig interessert i å få svar på disse spørsmålene; Hvor mange kvinnelige flygere er det i Norge?  Hvem er de? Hvilken bakgrunn kommer de fra? Hvorfor valgte de å flygere? Hvordan fikk de sin flygerutdannelse? Hvilken karriere har de hatt?  Hvorfor tror de at det er så få kvinnelige flygere?  Hvordan opplever de å jobbe i et "mannsdominert" yrke?

Om du er en av kvinnene som er nevnt under, eller du kjenner noen av de, er jeg veldig interessert i høre fra deg!  Jeg ville bli svært glad om jeg kunne få svar på disse spørsmålene fra deg...og kanskje også et bilde!

Steinar Sævdal
8 mars 2012

 

Lena Ahlqvist


Lena Ahlqvist

Lena Ahlsqvist (svensk) er helikopterflyger hos Helikopter Service.

   

Liss Amdal


Liss Amdal

Liss Amdal tok sin flygerutdannelse i USA og fløy 5 år som ambulanseflyger der.  Hun Norges første kvinnelige ambulansehelikopterflyger og er i dag flyger ved Norsk Luftambulanses base i Trondheim.

Kilde: www.trondheimsor.no

 

   

Dagny Berger


Malin Strand Aspheim

Malin Strand Aspheim var flyger ved Braathens SAFE.  Flyr i dag for Norwegian?

   

Dagny Berger


Dagny Berger

Dagny Berger var Norges første kvinnelige flyger.

   

Camilla Mørkholm Bjerke


Camilla Mørkholm Bjerke

Camilla Mørkholm Bjerke er flyger hos SAS.

   

Tanja Dinesen


Line Brøto

Startet sin karriere som yrkesflyger ved Blom, Rakkestad, og fløy Navajo'er der.  Nå flyger ved Widerøes Flyselskap, Dash 8.

   

Tanja Dinesen


Tanja Dinesen

Tanja Dinesen er flyger hos Widerøes Flyselskap.

   

Kari Dyb


Kari Dyb

Kari Dyb er helikopterflyger.

   

Hilde Elvsås


Hilde Elvsås

Hilde Elvsås var sivil yrkesflyger.  Hun omkom i et flyhavari i mars 1993.

   

Åse Enger


Åse Enger

Åse Enger er flyger ved Widerøe.

   

Jessica Granlund


Jessica Granlund

Jessica Granlund er flyger hos Norwegian, og Norwegians første kvinnelige kaptein. For første gang siden oppstart av Boeing 737-operasjonene hadde Norwegian den 4. oktober 2005 både kvinnelig kaptein og styrmann på en av sine flyvninger OSL-TOS-OSL-TRD, da Jessica Granlund og Marianne Vikse satt i styrmann-setet.

   

Mette Grøtteland


Mette Grøtteland

Mette Grøtteland ble Norges første kvinnelige F-16 jagerflyger i 1992, og gikk under navnet "Jet-Mette".  Senere fløy hun Boeing 737 sivilt.  I 2006 konverterte hun til helikopter, og kom tilbake til Luftforsvaret i 2007 som helikopterflyger på Sea King, ved 330 skvadron på Sola.

   

Sigrid Helene Hammer


Sigrid Helene Hammer

Sigrid Helene Hammer er født 18. august 1955 i Drammen, og bor i Lunner.  En av de første sivile kvinnelige yrkesflygere i Norge.  I 1976 ble hun Norges, og Braathens SAFEs første flykaptein på større passasjerfly.  I SAS Braathens var hun Director of Flight Operations 1999 til 2002. Hun er i dag flykaptein i SAS.  I tillegg til å være flyger er hun en aktiv fjellklatrer og har gjennomført ekspedisjoner til Mongolia, Killimanjaro, Sibir, Spitsbergen, Ama Dablam og Aconcagua. I mars-mai 2005 var hun medlem av en ekspedisjon som forsøkte å bestige Mount Everest.  Hun er aktiv politiker for partiet Høyre.  Hammer er også en anerkjent foredragsholder, med tema som; Hvordan overleve som kvinne når du velger utradisjonelt, Kvinner i lederstillinger, og Motivasjon til å våge - måloppnåelse og raushet. 

Kilde: Nærlingsliv 2007

   

Bente Harrfeldt


Bente Harrfeldt

Bente Harrfeldt.

   

Camilla Helman Hilstad


Liv Hegna

Flyger for Ski & Sjøfly og Busy Bee.

   

Camilla Helman Hilstad


Camilla Helman Hilstad

Camilla Helman Hilstad (svensk) er helikopterflyger hos Helikopter Service.

   

Berit Håvelsrud


Berit Håvelsrud

Norges andre kvinnelige militære flyger.  Fløy Twin Otter ved 719 skvadron i Bodø.  Berit omkom den 29. oktober 1990 i den tragiske ulykken med Twin Otter "063" ved Honningsvåg flyplass.

   

Gidsken Nilsine Jakobsen


Gidsken Nilsine Jakobsen

Gidsken Nilsine Jakobsen. Født 1. august 1908 på Hemnesberget i Hemnes, Nordland.  Død 13. juni 1990, Tretten i Øyer, Oppland. Flypioner og forretningskvinne. Foreldre: Forretningsmann Nils Konrad Jakobsen (1881–1944) og Johanna Berntsen (1888–1973). Ugift.

Gidsken Jakobsen var Norges andre kvinnelige flyger, etter Dagny Berger, og den første med norsk flysertifikat. Hun stod bak dannelsen av tre flyselskaper, som hun selv delvis ledet og eide. Gidsken var kjent som en uredd flyger, som trosset tradisjonelle kjønnsroller.

Hun vokste opp på Fagernes i Narvik, hvor faren drev forretning med trelast, sagbruk, fisk og skipsbyggeri. Gidsken var farens øyesten, sier kjenninger av familien, og fra hun var liten, hjalp hun ham på kontoret. Da hun tok bilsertifikat, spanderte faren ny Chevrolet på henne, og hun deltok i racerbilløp. Bilen kostet 5000 kroner – en formue i den fattige arbeiderbyen Narvik i 1926.

Ideen om å fly fikk Gidsken Jakobsen da luftskipet “Italia” ble meldt savnet nord for Svalbard 1928. Fly og mannskap som deltok i unnsetningen, kom innom i Narvik, og Gidsken ble vilt begeistret. Mars 1929 bestod hun prøvene ved Areo-Materiels civila flygskola i Stockholm og fikk flysertifikat. Ved flyfabrikken Sääski i Helsingfors lærte hun å fly sjøfly, og herfra kjøpte hun også sjøflyet Måsen. 17. desember 1929 la hun og den finske flygeren Ville Leppänen av gårde fra Narvik til Oslo og Horten for å registrere flyet. Været var dårlig og flyet skrøpelig. Først etter 35 dager nådde de Oslo. Ferden gjorde Gidsken Jakobsen berømt og – som hun selv sa – beryktet.

29. mai 1932 stiftet Gidsken Jakobsen og to andre interessenter flyselskapet Nord-Norges Aero A/S. Med en brukt Junkers F.13W, registrert som LN-ABH, og med John Strandrud som flyger, startet hun passasjer- og turistflyging rundt Narvik og i Finnmark. Sommeren etter forflyttet hun seg til Vestlandet, hvor hun og flygeren Birger Johnsen drev turistflyging fra Kvikne's Hotel i Balestrand. 27. juni 1934 skranglet motoren løs i 900 meters høyde og falt ned i Sognefjorden. Flyet kom i ubalanse, men de greide å lande på fjorden uten at noen kom til skade. Flyet var vrak, og selskapet opphørte.

Gidsken Jakobsen tok straks initiativ til å danne et nytt selskap, og Bergens Aero A/S ble stiftet 13. september 1934. Hun hadde planer for en fast post- og passasjerflyrute på Nord-Norge, men Det Norske Luftfartselskap (DNL) fikk konsesjonen, og Bergens Aero opphørte. Våren 1936 kjøpte Gidsken Jakobsen en Loening Air Yacht C2C i USA. Flyet, registrert som LN-BAW, tippet rundt under en landing på sjøen ved Olden i Nordfjord 2. juli 1936. Merkelig nok kom ingen alvorlig til skade denne gangen heller.

Gidsken Jakobsen satte seg aldri mer bak spakene i et fly. Hun arbeidet i farens trelast- og fiskefirma, hvor hun satt som leder fra 1939. Hun holdt virksomheten gående gjennom krigen, til tross for at familiens hus og firmaets anlegg på Fagernes ble ødelagt i krigshandlingene våren 1940. Etter krigen satset hun på trelast, skog og bergverk. Hun sikret seg driftsrettigheter (mutinger) og drev prøvedrift i Gildeskål, Salangen og Tårstad. “Bergverk var min store interesse, mer enn flyvning,” sa hun. Virkelig rik ble hun aldri, og i løpet av 1970-årene trakk hun seg ut av all forretningsdrift.

Gidsken Jakobsen gav uttrykk for at hun trivdes med å leve fritt og selvstendig, og hun stiftet ikke familie. Aller best trivdes hun kanskje ved et øde fjellvann med en fiskestang i hånden. De siste årene bodde hun på Tretten i Gudbrandsdalen. Der døde hun 1990 og ble begravd på Mosjøen kirkegård.

Gidsken Jakobsen ble kåret til Æresrallare av Narvik by 1982.

Høsten 2002 ble hennes portrett plassert på haleroret til flyselskapet Norwegians sjuende fly, og hun kom dermed inn i en ekslusiv gruppe bestående av Fridtjof Nansen, Roald Amundsen, Thor Heyerdahl, Sonja Henie, Helge Ingstad og Otto Sverdrup.

Kilde: www.snl.no

   

Martha Johansen


Martha Johansen

Martha Johansen var på det første kullet på en skole for flyvertinner i Sandfjord i 1970, der 47 elever fra Norge, Danmark og Sverige deltok.  Senere utdannet hun seg til flyger og ble den første kvinnelige flyger i Norving.  Hun avsluttet sin karriere som helikopterflyger ved Helikopter Service AS.  Er nå pensjonert.

   

Maria Åkenes Johnson


Maria Åkenes Johnson

Maria Åkenes Johnson er flyger ved Widerøe.

   

Tina Karlsen


Tina Karlsen

Tina Karlsen er flyger i Luftforsvaret.  Fløy Orion ved 333 skvadron, senere Sea King ved 330 skvadron i Bodø.

   

Tina Karlsen


Kjos

Datter av Norwegian-eier Bjørn Kjos, og flyger i Norwegian.

   

Marianne Mjelde Knutsen


Marianne Mjelde Knutsen

Marianne Mjelde Knutsen

   

Maria P. Linder


Maria P. Linder

Maria P. Linder er svensk, og flyr Dash 8 ved Widerøes.

   

Kristin Lund


Kristin Lund

Kristin Lund er flyger hos SAS.

   

Kjersti Melling


Kjersti Melling

Kjersti Melling ble flyger ved Norving i 1989.  Har senere skrevet bok om historien til flyselskapet.

   

Tina Mocker


Tina Mocker

Tina Mocker er flyger hos SAS.

   

Tina Mocker


Christina Mæhle

Christina Mæhle er flyger hos SAS.

   

Kelley Neland


Kelley Neland

Kelley Neland (US) er helikopterflyger hos Helikopter Service.

   

Ingunn Nonstad


Ingunn Nonstad

Ingunn Nonstad er helikopterflyger hos Helikopter Service.

   

Ann-Kristin Pedersen


Ann-Kristin Pedersen

Ann-Kristin Pedersen er Norges andre kvinnelige jagerflyger.  Fløy senere Orion ved 333 skvadron, Andøya, i mange år.  Er nå militær testflyger ved Kjeller.

   

Ingrid Pedersen

 


Ingrid Pedersen

Ingrid Elisabeth Pedersen (f. Liljegren), ble født i Stockholm 17. april 1933, som datter av kommunaltjenestemann Sivert Roland Liljegren (1908–75) og servitør og turistguide Maud Berg (1915–82).

I 1954 fikk hun jobb som sekretær ved SAS' flygeskole på Bromma, og ble der etterhvert kjent med den legendariske norske SAS navigatøren Einar Sverre Pedersen.  Hun vurderte å bli flyvertinne, men da Einar foreslo for henne å begynne å fly i stedet, tok hun ufordringen og i 1957 tok hun privatflygersertifikat (solo 13. mai).  10. mai 1958 giftet hun seg Einar Sverre Pedersen.  Hans første kone døde av sykdom i 1957.  Deres sønn Einar Jr. ble født i 1958.  Fra første ekteskap hadde Einar sønnen Sverre.

I 1962 flyttet familien Pedersen til Anchorage, Alaska, der Einar ble stasjonert som SAS navigatør på interkontinentale flygninger.  Der dukker ideen opp om å fly småfly over Nordpolen.  Et enmotors Cessna 205 småfly (N8357Z) ble anskaffet til formålet.  Flyet ble døpt Snow Goose.  2 ekstratanker på 400 liter ble hver installert i kabinen.  Etter nøye planlegging og mange forberedelser, startet Snow Goose fra Fairbanks, Alaska, den 29. juli 1963, med Ingrid som flyger og Einar som navigatør.  Etter å ha fløyet over Nordpolen, landet de på Stasjon Nord på Grønland,  etter 21 timer og 5 minutter i luften.  Hun ble dermed den første kvinnelige pilot over Nordpolen.  Dagen etter var det meningen å lande på Svalbard, men dårlig vær gjorde at de måtte fly helt til Bodø der de landet 31. august, etter 11 timer og 30 minutter i luften. 

Samme år mottok hun Amelia Earhart-medaljen fra den kvinnelige pilotorganisasjonen Alaska Chapter of the 99's for denne bragden.  Sammen med ektemannen ble hun i 1995 æresmedlem i Arktisk Forening i Tromsø.

Etter turen over Nordpolen, foretok Ingrid flere fergeflyginger med småfly som skulle leveres fra USA til Europa.  Utover 1970-årene var hun bushflyger på Svalbard, der hun blant annet fløy Cessna 185, Cessna 206 og også Dornier Do-28.  I 1975 startet hun og mannen flyselskapet Svalbardfly A/S, med Einar som daglig leder og Ingrid som flygesjef, et selskap de drev i ca. 10 år.

Ingrid Pedersen har siden 1979 vært bosatt i Alaska, USA.  Hennes mann Einar Sverre Pedersen døde 16. januar 2008.

Kilde: "Parfyme og olje"; av Ingrid Pedersen

   

Anita Pryme


Anita Pryme

Anita Pryme er flyger hos SAS.

   

Anne Katrine Reiersølmoen


Anne Katrine Reiersølmoen

Anne Katrine Reiersølmoen fra Froland i Aust-Agder er navigatør, og ble første kvinnelige operative skvadronsjef ved 335 skvadron.

   

Kathrine Roede


Kathrine Roede

Kathrine Roede.

   

Linn Elise Goos Rølvåg


Linn Elise Goos Rølvåg

Linn Elise Goos Rølvåg er militær helikopterflyger ved 339 skvadron, Bardufoss, der hun flyr Bell 412SP/HP.

   

Brita Sandven


Brita Sandven

Brita Sandven (svensk) er helikopterflyger hos Helikopter Service.

   

Anna Sjögren


Anna Sjögren

Anna Sjögren (svensk) er 2P hos Norwegian.

   

Linn Elise Goos Rølvåg


Siri Skare

Luftforsvarets første kvinnelige flyger.

   

Linn Elise Goos Rølvåg


Tove Skogheim

Tove Skogheim er flyger hos SAS.

   

Lisbeth Skogseth


Lisbeth Skogseth

Lisbeth Skogseth er flyger hos SAS.

   

Anitra Kyrkjeeide Solberg


Anitra Birgitte Kyrkjeeide Solberg

Norges tredje kvinnelige militære flyger.  Fløy Twin Otter ved 719 skvadron, Bodø.  Var sammen med Berit Håvelsrud det første "bare kvinner" crewet i Luftforsvaret, da de sammen fløy Twin Otter i 1989/90.  Anitra er per dato flyger på C-130J Hercules ved 335 skvadron.

   

Gøril Holen Stordal


Gøril Holen Stordal

Gøril Holen Stordal er helikopterflyger på Sea King ved 330 skvadron i Bodø.

   

Line Svingen


Line Svingen

Line Svingen var Norges første militære helikopterflyger, og fløy Bell 412SP.   Er ikke lenger flyger, men har valgt et annet yrke?

   

Cathinka Synnestvedt


Cathinka Synnestvedt

Cathinka Synnestvedt er flyger hos SAS.

   

Terbrak


Terbrak

Terbrak er helikopterflyger hos Helikopter Service.

   

Ingrid Thune


Ingrid Thune

Ingrid Thune er flyger ved Widerøes Flyselskap.

   

Ida Torsteinsen


Ida Torsteinsen

Ida Torsteinsen er skipper hos Widerøes Flyselskap.

   

Marianne Vikse


Marianne Vikse

Marianne Vikse er flyger hos Norwegian.  For første gang siden oppstart av Boeing 737-operasjonene hadde Norwegian den 4. oktober 2005 både kvinnelig kaptein og styrmann på en av sine flyvninger OSL-TOS-OSL-TRD, da Jessica Granlund og Marianne Vikse satt i styrmann-setet.

   

Turi Widerøe


Turi Widerøe

Turi Widerøe, født 23. november 1937 i Oslo. Hennes foreldre var direktør Viggo Widerøe (1904–2002) og Solveig Agnes Schrøder (1914–89).  Gift 1972 med billedkunstner Karl Erik Harr (1940–), ekteskapet oppløst 1975. Brordatter av Rolf Widerøe (1902–96).

Hun tok fireårig utdannelse som bokdesigner fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole 1958 og arbeidet to år som grafisk formgiver blant annet hos trykkeriet Grøndahl & Søn. 1958 vant hun Foreningen for bokkunsts konkurranse med Valgets brodd av Solveig Christov. Fra 1960 arbeidet hun fire år som redaksjonssekretær for Norske Arkitekters Landsforbunds tidsskrifter Byggekunst og Arkitektur.

Hun tok privatflysertifikat i 1962 og deretter diplom som seilflyger. Hun forlot redaktørjobben og ble ansatt som assistent for lederen av A/S Sydvarangers malmleting i indre Troms, med ansvar for 70 arbeidere. Slik finansierte hun flygerutdannelsen og tok trafikkflygersertifikat 1967. Året før ble hun ansatt som postledsager og etter hvert flyger på sjøfly i Widerøe's Flyveselskap A/S med stasjon Bodø. Faren, som var direktør i selskapet, hadde vært imot datterens nye yrkesvalg. Han godtok motvillig ansettelsen med en formaning: "Det er din plikt å sørge for god tone i cockpit!" Både malmleting og flyging på sjøflyruter var begrenset til sommersesongen, og Turi Widerøe brukte vintrene til videreutdanning som flyger.

Årene med ambulanse- og ruteflyging i Widerøe's Flyveselskap ble en lærerik tid blant garvede sjøflygere med opp til 30 års erfaring. Våren 1968 kvalifiserte hun seg som kaptein og fløy Norseman og Otter sjøfly mellom Trondheim og Tromsø. Da det nye kortbanenettet på Helgeland åpnet ut på sommeren 1968, fikk hun også utsjekk som annenflyger på Twin Otter. Høsten 1968 ble hun ansatt som flystyrmann i SAS og sjekket ut på Convair Metropolitan, som hovedsakelig fløy ruter i Skandinavia. Senere fløy hun på selskapets første jetfly Caravelle til destinasjoner i Europa. I 1975 tok hun sertifikat på DC9.

Som den første kvinnelige flyger i SAS gav Turi Widerøe et betydelig bidrag til selskapets markedsføring, spesielt ved en foredragsturné i USA 1970. Selv om kvinner hadde fløyet rutefly før den annen verdenskrig, var dette nærmest utenkelig rundt 1970. Hun fikk 1970 de amerikanske utmerkelsene Amelia Earhart Medal og Harmon Trophy som påskjønnelse for sin innsats med å bryte kjønnsbarrieren i luftfarten. Det ble også laget en dokumentarfilm om hennes flygerliv. I dag er hennes Widerøe-uniform utstilt ved Norsk Luftfartsmuseum i Bodø og hennes SAS-uniform ved National Air & Space Museum i Washington, D.C., USA. Hun tok initiativet til og redigerte SAS' flygerforenings medlemsblad Interno, som 1974 ble til Norsk Flygerforbunds Cockpit Forum.

Hun fortsatte som flyger selv om hun stiftet familie og fikk barn. Etter at hun ble alenemor for to, måtte hun imidlertid gi opp flygeryrket etter 10 år i SAS. Tiden var inne til å starte på en tredje karriere. Hun ble 1979 stipendiat i NRK og arbeidet som programsekretær og programleder i NRK Radio og Fjernsyn til 1986. Her var hun med på å lage de første forbrukerprogrammene i fjernsynet, og i to år var hun i redaksjonen for Erik Byes lørdagssendinger. Hun arbeidet så to år som redaktør i Gyldendal Norsk Forlag, før hun 1988 begynte som konsulent og informasjonsmedarbeider i flere bedrifter og organisasjoner. I en periode etter 1990 arbeidet hun også i Norsk Aero Klubbs rekrutteringsutvalg, som forsøkte å få flere unge kvinner inn i norsk luftfart. Fra 1998 var hun ansatt som informasjonsleder ved Oslo Nye Teater og fra 2000 ved Riksteatret. Etter at hun ble pensjonist i 2002 har hun arbeidet som selvstendig næringsdrivende.

Fra 1984 studerte hun historie ved siden av annet arbeide. Hun ble cand. mag. ved Universitetet i Oslo i 1998 og tok mastergrad ved Det samfunnsvitenskapelige fakultetet, Universitetet i Tromsø i 2006. Tema for masteroppgaven var Is, fly og skip. Oppdagelse og kartlegging med fly i Øst-Antarktis 1929 - 1939.

Turi Widerøe hadde en variert yrkesbakgrunn og praksis da hun 1965 banet seg vei inn i en totalt mannsdominert luftfartsbransje som flyger. Hun ble en respektert og beundret skikkelse blant mange sterke personligheter fra pionerårene i norsk ambulanse- og ruteflyging. Det tok nærmere 20 år før flere kvinner ble ansatt som flygere i norske flyselskap.

Kilder: www.snl.no

   

Kåre Åsvestad


Kari Åsvestad

Kari Åsvestad er flyger hos SAS.

   
Takk til alle som har bidratt med hjelp: Odd Arnestad, Rolf Bakken, Vegard Bøthun, Guttorm Fjeldstad, Jon Grundseth, Stig Terje Haug, Magne Egil Heitmann, Einar Johansen, Morten K. Agerup Myhr, Pål Næss, Sven Reidar Pedersen, Hans Petter Stue, Lasse Wergeland.

Hjem | Navn | Kvinner

Oppdatert: 2015-01-12

© 2012-2015 Steinar Sævdal